192

Документи » Рішення виконавчого комітету » № 192

СУМСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ


від "18" квітня 2006 р № 192
м. Суми

Про підготовку підприємств харчової промисловості та громадського харчування до роботи в весняно-літній період 2006 року

Заслухавши інформацію головного державного санітарного лікаря м. Суми Черняка Олександра Миколайовича про підготовку підприємств харчової промисловості та громадського харчування до роботи у весняно-літній період 2006 року ( додається ) виконавчий комітет міської ради відмічає , щоміською санітарно-епідеміологічною станцією здійснюється нагляд за організацією і проведенням санітарних і протиепідемічних заходів, реалізацією державної політики з питань профілактики захворювань населення, дотриманням санітарного законодавства на підконтрольних підприємствах. У м. Суми станом на 01.04.06 року працюють 40 підприємств харчової промисловості та 253 підприємства громадського харчування . На контролі санепідслужби міста знаходиться Доручення Президента України від 07.05.03 р. № 1-1/809 щодо забезпечення здійснення постійного контролю за якістю продуктів харчування, підтриманням у відповідному санітарному стані закладів громадського харчування . Проблемні питання обговорюються на оперативних нарадах міськвиконкому , колегії санітарно-епідеміологічної служби. Розроблені заходи по підвищенню ефективності роботи. Мікробіологічні дослідження харчових продуктів свідчать про стабільність показників безпеки харчових продуктів , що виробляються в місті.

Більшість підприємств харчової промисловості та громадського харчування поліпшили санітарно-гігієнічний стан та умови виробництва. Заходи , затверджені рішенням виконавчого комітету міської ради від 12.04.2005 р. № 149 “Про підготовку підприємств харчової промисловості та громадського харчування до роботи в весняно-літній період 2005 року “, виконані в повному обсязі . За порушення санітарно-гігієнічних вимог при виробництві та реалізації харчових продуктів у поточному році працівниками міської санітарно-епідеміологічної станції накладено 240 штрафів. Призупинялась робота 25 підприємств з незадовільним санітарним станом . Разом з тим , на значній частині підприємств потрібно виконати невідкладні роботи по покращенню санітарно-технічного стану та забезпеченню умов дотримання технологічних режимів. Так , на філії “Сумський молочний завод” (Міленін А.В.) необхідна реконструкція вентиляційної системи, потребує капітального ремонту та заміни обладнання насосне відділення . На ВАТ “Сумський хлібокомбінат” (Соловйов І.С.) в кондитерському цеху необхідне проведення ремонту приміщення для приготування сиропів та мийних відділень. Міні-пекарня ТОВ “Слов”яни-94” в приміщенні центрального ринку (Луньов А.В.) потребує проведення ремонту виробничих та допоміжних приміщень, обладнання.

В цеху м”ясних напівфабрикатів ТОВ “Гарант-АЗ” ( Захарченко В.М. ) не вирішені питання ремонту приміщення , забезпечення гарячою проточною водою , теплом. Аналогічний стан цеху по переробці м”яса птиці ТОВ “ Суми-Трейд” (Чепіль Т.С. ). На підприємстві ВАТ “Сумський м”ясокомбінат” ( Палига В.Є.) не своєчасно проводяться ремонти приміщень, очищення та дезінфекція резервуарів для питної води, заміна зношеного виробничого інвентаря. Адміністрацією Акціонерного Товариства “СМНВО ім. М.В. Фрунзе” (Лук”яненко В.М.) не приділяється достатня увага стану відомчих їдалень. Їдальня № 1 цеху КТА комбінату громадського харчування ТОВ “Фрунзе-Сервіс” (Нежданов С.Л.) не підготовлена до роботи в весняно-літній період. Виробничі та складські приміщення потребують ремонту , санітарно-технічне обладнання заміни. В кафе відкритого типу ПП Маленко В.І. недостатньо холодильного обладнання, санітарно-технічний стан виробничих приміщень незадовільний. В їдальні комбінату громадського харчування Сумського державного університету ( Леонов С.Л.) на протязі тривалого часу не проводився ремонт приміщення, вентиляційної системи, холодильних камер. Не вирішене питання постійного забезпечення підприємства гарячою проточною водою . З метою попередження спалахів та розповсюдження гострих кишкових інфекційних захворювань серед населення міста та на підставі Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” від 24.02.94р., виконавчий комітет Сумської міської ради

В И Р І Ш И В :

  1. Інформацію головного державного санітарного лікаря м.Суми Черняка О.М. про підготовку підприємств харчової промисловості та громадського харчування до роботи в весняно-літній період 2006 року прийняти до відома (додаток 1). 
  2. Затвердити заходи щодо приведення підприємств харчової промисловості та громадського харчування в належний санітарний стан до роботи в весняно-літній період 2006 року (додаток 2). 
  3. Головному державному санітарному лікарю м.Суми Черняку О.М., начальнику управління торгівлі та побуту міської ради Даценко Г.В.:
    3.1. Проконтролювати виконання постанов про тимчасову заборону роботи харчових підприємств за порушення санітарного законодавства.
    3.2. Зобов’язати керівників філії ”Сумський молочний завод “ (Міленін А.В. ) , ВАТ “Сумський мיясокомбінат ” (Палига В.Є.), ВАТ “Сумський хлібокомбінат ” (Соловйов І. С ) , ТОВ “Гарант-АЗ” ( Захарченко В.В.) , ТОВ “Суми-Трейд ( Чепіль Т.С. ), ВАТ “СМНВО ім. М.В. Фрунзе” ( Лук”яненко В.М.) , КГХ ТОВ “Фрунзе-Сервіс” (Нежданов С.Л.) , КГХ Сумського державного університету ( Леонов С.Л.) , приватного підприємця Маленко В.І. забезпечити належну підготовку підприємств до роботи в весняно-літній період до 1 червня 2006 року. 
  4. Головному державному санітарному лікарю м. Суми Черняку О.М. надати виконавчому комітету письмову інформацію про хід виконання даного рішення станом на 01.07.06 р. 
  5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грінченка М.В. 

 

Виконуючий обов’язки
міського голови
С.В. Клочко


Дата публікації: 26-04-2006




Галерея > День вшанування учасників бойових дій на території інших держав